Tapaturmavakuuttamisesta annettu puutteellisia tietoja tulorekisteriin

Tapaturmavakuutusyhtiöiden ensihuomiot tulorekisterin tiedoista

Kuluvan vuoden alusta alkaen tapaturmavakuutusyhtiöt käyttävät työnantajien tulorekisteriin ilmoittamia tietoja toiminnassaan. Vuodelta 2019 ei anneta enää vuosi-ilmoitusta, joten toimet perustuvat annettuihin palkkatietoilmoituksiin. Niin vakuutusmaksujen kuin työntekijöille tapaturma- ja ammattitautilain perusteella maksettavien korvausten oikeellisuus edellyttää, että tiedot on ilmoitettu tulorekisterin ohjeistuksen mukaisesti.

Tapaturmavakuuttajille on jo tammikuun aikana tullut vastaan puutteellisesti, ja jopa virheellisesti, ilmoitettuja vakuuttamistietoja. Osalle työntekijöistä ei ole ilmoitettu lainkaan tapaturmavakuutuksen alaisia suorituksia ja osalla puuttuu ammattiluokka tai sitä ei ole ilmoitettu oikealla TK10-koodilla. YEL-/MyEL-vakuutetuilla taas on joissain tapauksissa ilmoitettu suoritukset lakisääteisen tapaturmavakuutuksen alaisiksi suorituksiksi, vaikka YEL-yrittäjät eivät kuulu sen piiriin.

Palkkatietoilmoituksilla annettavat tapaturmavakuuttamisen tiedot

Työntekijän tiedoissa on ilmoitettava ovatko suoritukset henkilölle sosiaalivakuutusmaksujen alaisia, esimerkiksi työntekijän tai YEL-yrittäjän saamien suoritusten osalta. Tarvittaessa myös osassa tulolajeja on otettava kantaa minkä sosiaalivakuutusmaksun alainen suoritus on, tai ei ole, sen mukaan mikä on tulolajin sosiaalivakuutusmaksujen oletusarvo.

Ammattiluokka määrittelee työtehtävän ja sen riskiperusteisuuden ja se on ilmoitettava Tilastokeskuksen TK10-koodilla. Oikeasta koodista saa tarvittaessa tietoa yrityksen tapaturmavakuutusyhtiöstä.

Tapaturmavakuutusyhtiöt tarvitsevat korvauspäätöksiensä perusteeksi tiedot tulorekisteristä laajalla täydentävien tietojen tasolla ilmoitettuna, jolloin korvauskäsittelyiden yhteydessä työnantajan tarvitsee ilmoittaa erikseen mahdollisimman vähän tietoja. Mikäli palkkatietoilmoitus on tehty pakollisten tietojen tasolla, vakuutusyhtiö pyytää muun muassa palvelussuhde- ja poissaolotietoja. Jatkossakin on kuitenkin tarvittaessa ilmoitettava tarkempia tietoja esimerkiksi poissaoloa edeltävän ajanjakson ansioista ja ennakonpidätystiedoista esimerkiksi vakuutushakemuksella.

Vakuuttamisen tietojen korjaaminen tulorekisteriin

Suorituksen maksaja on velvollinen korjaamaan antamansa virheelliset tiedot tulorekisteriin. Aiemmin annettu palkkatietoilmoitus on mitätöitävä tietoja korjattaessa ennen uuden ilmoituksen antamista, kun kyseessä on muun muassa vakuuttamisen muutos. Tulorekisterin ohjeessa tietoa korjaamisesta.

Lähde: MyNewsDesk


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

LED-valot – tehokkaita ja monipuolisia valonlähteitä

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, sillä niiden valmistusprosessi kuluttaa vähän energiaa ja ne tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset valonlähteet. Lisäksi LED valot kestävät pitkään ja niiden käyttöikä on moninkertainen verrattuna esimerkiksi hehkulamppuihin.

Digitalisaatio – muuttaa tapamme tehdä asioita

Digitalisaatio on mullistanut tapamme tehdä asioita. Se tarkoittaa digitaalisten teknologioiden käyttöönottoa ja integroimista eri alojen toimintaan. Digitalisaation myötä olemme siirtyneet paperilomakkeista sähköisiin palveluihin ja käyttäneet yhä enemmän tietokoneita, älypuhelimia ja muita digitaalisia laitteita arkipäiväisissä toiminnoissamme.

Digitalisaatio on myös luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja muuttanut perinteisiä toimialoja. Esimerkiksi verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti ja digitalisaatio on mahdollistanut uusien digitaalisten palveluiden kehittämisen, kuten pilvipalvelut ja tekoälyratkaisut.

Fortnite

Fortnite on yksi suosituimmista peleistä maailmassa, ja se on ehdottomasti yksi suosituimmista mobiilipeleistä. Fortnite on Battle Royale -tyylinen peli, jossa pelaajat taistelevat viimeiseen henkäykseen asti. Pelin grafiikat ovat vaikuttavat, ja sen pelattavuus on uskomattoman hauskaa. Fortnite on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, joten se on helposti saatavilla kaikille pelaajille. Pelillä on nyt jo yli 120 miljoonaa pelaajaa. Fortnite ikäraja on 12 vuotta.