Miksi sähköistä vedenlämmitintä tarvitaan

Kuten nimestä voi päätellä, vedenlämmitin on laite, joka nostaa veden lämpötilaa. Tällaisia laitteita tarvitaan usein kotona, ja ne ovat kuluttajien keskuudessa erittäin kysyttyjä. Yleisimpiä ovat sähkö- ja kaasuvedenlämmittimet. 

Voit ostaa lämminvesivaraaja E-ferroli-verkkokaupasta ja valita suuresta valikoimasta. Kätevien suodattimien avulla voit lajitella tuotteet määriteltyjen parametrien mukaan muutamalla klikkauksella ja löytää oikean mallin nopeasti ja helposti.

Mutta ennen kuin valitset vedenlämmittimen, sinun on tiedettävä, mitä lämmittimet ovat ja miten ne eroavat toisistaan.

Vedenlämmittimien tyypit

Sähkö- ja kaasulaitteet jaetaan käyttöominaisuuksiensa mukaan seuraaviin alalajeihin:

 • Läpivirtaus;
 • kerääntyminen.

Läpivirtauslämmittimissä veden lämpötila nousee, kun se kulkee laitteen rungon läpi. Tällaiset tuotteet ovat suhteellisen kevyitä ja pienikokoisia. Ne kytkeytyvät yleensä päälle ja pois päältä, kun hana suljetaan ja suljetaan. Niiden tehokkuus riippuu lämmityselementin kapasiteetista ja poistopisteiden määrästä. Esimerkiksi 3 kW riittää yhdelle hanalle, sillä tämä laite pystyy lämmittämään 3 litraa vettä minuutissa 40 asteeseen. Jos haluat käyttää useita hanoja (esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa), tarvitset tehokkaamman laitteen, jonka teho on vähintään 12 kW. Tämä edellyttää kuitenkin talon liittämistä 3-vaiheiseen verkkovirtaan.

Sähköllä toimivat varaajat ovat paljon yleisempiä kuin läpivirtausvedenlämmittimet. Ne on rakennettu tilavuudeltaan vaihteleviksi säiliöiksi, joissa on omat lämmityselementit (lämmityselementit). Lämmönlähteiden kapasiteetti määrittää lämmitettävän nesteen määrän ja sen, kuinka nopeasti lämpötila nousee halutulle tasolle. Arkikäytössä yleisimmät mallit ovat 1,2-2,5 kW:n tehoisia. Niissä on kaksoisseinät (termospullon tapaan) ja lämpöeristys, joka estää veden nopean jäähtymisen.

Sähköisen varaajan tärkeä etu on sen monipuolisuus. Toisin sanoen laite ei vaadi 3-vaiheista verkkoa ja se voidaan asentaa minne tahansa. Rakennuksissa, joissa ei ole kaasun syöttöä, se on todellinen hengenpelastaja, jonka ansiosta ihmiset voivat nauttia mukavasta työ- tai asuinympäristöstä.

Lämmittimet luokitellaan myös asennustyypin (seinä- ja lattia-asennus) ja säiliön tilavuuden mukaan. Suosituimpia ovat 50- ja 80-litraiset mallit, ja intensiivisempään käyttöön (jossa lämpimän veden virtaus on suurempi) tarvitaan kattiloita tai lämmittimiä, joissa on 100 litran säiliö.

Vedenlämmittimen ja kattilan välinen ero

Monille kotitalouksille on epäselvää, mitä eroa on vedenlämmittimen ja kattilan välillä ja kumpi laite olisi valittava omiin tarpeisiin. Molemmat on suunniteltu veden lämmittämiseen, ne toimivat sähköllä ja niitä voidaan käyttää kaikkialla. Boileri ja lämmitin ovat myös ulkoisesti samankaltaisia, niissä on kaksiseinäinen metallikotelo ja niissä on yleensä lämpötilamittari ja mekaaninen vipu tai ohjauspaneeli.

Keskeinen ero tekniikan rakenteessa on se, että vedenlämmittimessä on lämmityselementti, kun taas kattilassa on lämmönvaihdin, jota syötetään kattilasta. Toisin sanoen epäsuorissa vedenlämmittimissä ei voi ylpeillä omilla lämmityselementeillä, joita on saatavilla varaajissa.

Sähköisten vedenlämmittimien edut ja haitat

Kaikki ominaisuudet voidaan jakaa sähköisen vedenlämmittimen etuihin ja haittoihin. Tällaisten laitteiden tärkeimmät edut ovat:

 • Turvallinen toiminta;
 • Mahdollisuus toimittaa samanaikaisesti lämmintä/kuumaa vettä useisiin pisteisiin;
 • Lähes täydellinen riippumattomuus veden paineesta putkistossa;
 • Nesteen asetetun lämpötilan pitkäaikainen säilyttäminen ja ylläpitäminen (ns. terminen tila);
 • Pitkä käyttöikä (jopa edulliset mallit on suojattu korroosiolta, ylikuumenemiselta jne.).

Varaaja- ja virtauslämmittimien haitat ovat seuraavat:

 • Riippuvuus sähköverkosta (ne eivät toimi ilman sähköä, eikä niissä ole akkuja);
 • suuri virrankulutus;
 • Budjettimallit lämmittävät vettä hitaasti;
 • Halvat läpivirtauslaitteet eivät pääsääntöisesti pysty nostamaan nesteen lämpötilaa yli 6-7 astetta.

Miten valitsen vedenlämmittimen?

Vedenlämmityslaitteita myydään sekä erikoisliikkeissä että verkkokaupoissa. Jälkimmäiset tarjoavat edullisempia ja houkuttelevampia hintoja sekä nopean toimituksen ja jopa asennuksen. 

E-ferroli-verkkokauppa myy seinälle tai lattialle asennettavia sähköisiä vedenlämmittimiä, joissa on pystysuora tai vaakasuora säiliö eri tilavuuksia ja mekaaninen tai elektroninen ohjaus. Kaikilla malleilla on italialaisen valmistajan Ferroli-takuu.