IVC Evidensia lähettää Australian maastopalojen pelastusoperaatioiden avuksi eläinlääkäreitä ja hoitajia

Kaikkiaan 11 Euroopan maassa toimiva IVC Evidensia auttaa Australian maastopaloissa kärsineitä eläimiä lähettämällä eläinlääkäreitään ja hoitajiaan paikallisten kollegoiden työn tueksi. Suomesta hankkeeseen pyritään saamaan ensivaiheessa mukaan yksi eläinlääkäri ja kaksi hoitajaa.

Uutiset ja kuvat Australian maastopalojen katastrofaalisista seurauksista maanosan ainutlaatuiselle eläimistölle ovat koskettaneet erityisen vahvasti eläinlääketieteen ammattilaisia. Koko IVC Evidensian verkostolla on vahva halu auttaa tulipaloista kärsineitä eläimiä. Konserni hakee parhaillaan työntekijöidensä joukosta vapaaehtoisia eläinlääkäreitä ja hoitajia työskentelemään Australiaan. Suomessa toimiva Evidensia Eläinlääkäriasemat kannustaa henkilöstöään hakemaan tärkeään hankkeeseen.

–On erittäin hienoa, että kansainvälinen verkostomme mahdollistaa konkreettisen avun tarjoamisen näin vakavassa tilanteessa. Meillä työskentelee erittäin korkeasti koulutettuja huippuosaajia ja näemme, että hanke tarjoaa ammattilaisillemme tilaisuuden kehittää asiantuntemustaan. Samalla voimme yhtiönä toteuttaa vastuullisuuttamme ja vaikuttaa kansainvälisesti eläinten hyväksi. Jos siis saamme Suomesta osallistujia mukaan, heillä koko Evidensian tuki ja kannustus takanaan, sanoo Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

Hankkeen tavoitteena on tukea pidemmän aikavälin pyrkimyksiä auttaa villieläinten toipumista.

– Paras tapa osallistua pelastustöihin on tarjota osaamisemme käyttöön ja olla fyysisesti läsnä siellä, missä tapahtuu. Siksi tulemme rahoittamaan tänä vuonna vähintään neljän viikon jaksoissa työskentelevän eläinlääkäreistä ja hoitajista koostuvan tiimin työtä Australiassa. Hanke on merkittävä sekä siinä työskenteleville ihmisille että yhtiölle taloudellisesti, mutta tämä on oikea ja asianmukainen reaktio Euroopan johtavalta eläinlääkäripalveluita tarjoavalta konsernilta, sanoo IVC Evidensian toimitusjohtaja David Hillier.

Australiaan lähtevien työntekijöiden palkat maksetaan osallistumisen ajalta normaalisti lähtömaan käytännön mukaisesti. Lisäksi konserni kustantaa matkat ja elämisen Australiassa. Vapaaehtoiset voivat työskennellä tarpeen mukaan joko palojen etulinjassa tai tukemalla paikallisia ammattilaisia klinikoilla, jotta he voivat auttaa pelastusoperaatioissa.

– Australian kesää on vielä jäljellä neljä kuukautta ja palot todennäköisesti jatkuvat. Työskentelemme yhdessä australialaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa varmistaaksemme, että apumme on mahdollisimman suureksi hyödyksi, kertoo hankkeen koordinointiin osallistuva IVC Evidensian operatiivinen johtaja Russell Trenter.

IVC Evidensia on Euroopan suurin eläinlääkäriasemien verkosto, johon kuuluu 1370 eläinlääkäriasemaa Iso-Britanniassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Belgiassa ja Irlannissa. Suomessa Evidensia Eläinlääkäripalveluiden verkostossa on 40 itsenäistä eläinlääkäriasemaa ja -sairaalaa, jotka ovat paikallisten eläinlääkäreiden johtamia.

Lähde: MyNewsDesk